Poncho osana talviasua

PONCHO ASU

Pitkästä aikaa asukuvaa! Edellinen taisi ollakin joulukuun alusta, joten oli jo korkea aikakin!

Mitä tällä hetkellä kuuluu? Ensimmäinen loman jälkeinen tynkätyöviikko on mennyt ikäänkuin kyteviä pikkupaloja sammutellessa enkä ole päässyt vielä uusiin töihin käsiksi ollenkaan. Pikkupalot syntyivät jo ennen joulua sairastelun myötä ja niitä olen nyt sitten sammutellut. Mutta, siinä sammutellessakin tuntuu että olen hymyillyt viimeisen viikon sisällä leveämmin kuin viimeisen puolen vuoden aikana yhteensä. Ja miten mahtavaa on hymyillä, kun ylähuuli asettuu luonnollisesti ilman hampaiden pinnalta ulkonevia hammasrautojen kiinnikkeitä!

Noorat kyselivät tyylivinkkejä pakkaseen, ja vinkkasin kommenttiboksiin mm. ponchot ja viitan. Täällä Oulussa oli vielä vähän aikaa sitten pakkasta 20 asteen verran, sellaiset säät vaativat jo vähän enemmän mietintää kuinka selvitä lämpimänä näyttämättä pilkkijältä. Oikein kylmällä valitsen suosiolla naulakosta untuvatakin, mutta myös pitkän villakangastakin päälle kietaistu villaviitta (minulla se ruskea Marja Kurjen hapsureunainen) on ihanan lämmin. Töissä sisälläkin on ollut vähän viileää, niihin päiviin poncho on hyvä valinta. Nollakeleillä alle riittää silkkitoppi, mutta kylmempään päivään topin ja ponchon väliin voi kerrostaa vaikka mustan, ohuen merinovillaneuletakin.

Poncho on Etceteran, mustat farkut Filippa K:n ja nilkkurit Unisan. Olen oikeastaan viimeisen viikon ajan vain vaihdellut kahden asun välillä; ponchoasun lisäksi olen pitänyt nahkahame – pörröpaita – yhdistelmää, jonka löysin alesta. Kävin syksyn aikana moneen otteeseen sovittelemassa nahkaista kynähametta, ja ilahduin löytäessäni pari oikean kokoista kappaletta joulun jälkeen alerekistä. Nappaan hameesta kuvat kunhan vain ehdin.

PONCHO ASU

Lumista lauantaita kaikille!

24 kommenttia artikkeliin ”Poncho osana talviasua

  1. Raudoista luopuminen oli ihanaa aikoinaan. Olin vähän vältellyt hymyilemistä leveästi niiden takia. Kun pääsin raudoista eroon ja otin vielä lisäksi valkaisun, hymyilytti oikein kunnolla 😄
    Sain äskettäin muotit kotiin, joista näki tilanteen ennen hoitoa, ja kylläpä oli iso muutos tapahtunut. Olen niin onnellinen suorasta rivistä!

    Tykkää

  2. Näytät noissa kuvissa todella hyvältä. Oikein hehkut! Ja asukin on kyllä tosi nätti, mutta enemmän kiinnitin huomiota kauniisiin kasvoihisi ja hiuksiisi.

    Tykkää

  3. Nätti poncho! Ne on helppo heittää päälle ja lämmittävät mukavasti:) Voisinkin esitellä itseni, olen uusi lukijasi Vaasasta ja olen kirjoittanut omaa blogiani vasta vajaat kaksi kuukautta, mutta kivaa on:) pidän blogisi ulkoasusta, se on kaunis ja selkeä. Täytyypä lukea sinun postaukset oikein ajan kanssa kun ehdin. Mukavaa lauantaita!

    Tykkää

  4. Ajattelin just aivan samaa kuin edellinen kommentoija doppwoman! Hehkut aivan, näytät nuoremmalta ja niin luonnollisen kauniilta :)

    Tykkää

  5. Aivan ihana asukokonaisuus sinulla ja samaan kiinnitin huomiota kuin muutkin, että aivan hehkut kuvassa! Asiasta toiseen.. En ole aiemmin kommentoinut blogiisi, mutta olen lukenut sitä jo pitkään. Itse asiassa sinun blogisi on ainoa blogi jota seuraan tiiviisti. Muistelin, että olet puhunut aiemmin lukutekniikoista ja opiskelusta, mutta en nyt äkkiseltään löytänyt postausta. Laitoin juuri terveystieteen pääsykoekirjat tilaukseen ja kuulisinkin oikein mielelläni sinun vinkkejä pääsykokeisiin lukemisesta ja muutenkin terveystieteen opiskelusta. Sinulla kun on kokemusta aiheesta. Täältä sinun blogisi kautta sainkin ensimmäisen ajatuksen siemenen itämään jatko-opiskelustani.

    Tykkää

    • Voi miten kiva kommentti, kiitos!

      Ja mieliaiheeni : opiskelu :) Tuli aivan innostunut olo kun luin kommenttisi, muistan tuon ajan.

      Luin pääsykokeisiin mind map -tekniikalla. Eli luettuani pääsykoekirjat huolella läpi, tein niistä kartat, johon kokosin kunkin ison luvun keskeiset asiat ryhmitellen. Karttoja oli muistaakseni 10 -20. Myöhemmin luin vaan näitä karttoja. Ripottelin ne kaikkialle asuntoomme ja luin niitä lähes koko ajan. Vessan oven sisäpuolellakin oli, tuijotin karttaa aina hampaita pestessä.

      Lisäksi etsin käsiini edellisten vuosien pääsykoekysymykset ja opettelin ne erityisen huolella. Sanoisin, että melko varma kysymys on jokin tutkimusmetodiikkaan liittyvä.

      Kannattaa miettiä pääainevalinta tarkkaan. Jos haet lukemaan hallintoa, sieltä on vaikeaa suorittaa opeopintoja, mutta jos haet terveystieteiden opeksi, saat lähes automaattisesti suorittaa myös hallinnon opintoja.

      Sellaisen vinkin haluan antaa, että opiskele rauhassa. Itse tein juuri toisin, näin silloin niin tärkeäksi tehdä opinnot kokonaan ennen lapsia ja siirtymisen vauhdilla työelämään. Tein koko tutkinnon 2,5 vuodessa, mutten muista niistä ajoista juuri mitään, etenkään viimeisestä opintovuodesta jolloin tein samalla jo töitä nykyisessä työpaikassani. Hitaammin tehden olisi ollut vähän jotain muutakin elämää.

      Oikein hyvää jatkoa ja tsemppiä! Kysy ihmeessä jos tulee jotain mieleen!

      Tykkää

  6. Hei,

    Kommentoin tosi harvoin, vaikka minäkin olen jo pitkään lukenut blogiasi. Ensinnäkin olen tosi iloinen kun päätit kuitenkin jatkaa :) Toiseksi, yhdyn edellisiin kommentteihin siitä, että näytät hyvältä kuvissa! Kolmanneksi kysyisin mistä olette hankkineet galleriakiskon jossa olohuoneen valokuvat ovat? Näyttää mukavan huomaamattomalta.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    Tykkää

  7. Kiva asu! Stokkalla montaa kertaa hipelöineenä Marja Kurjen ponchoja..

    Kertoisitko kuinka kauan sinulta meni pneumoniasta toipumiseen? Lähinnä miten pian iv- ja myös po-antibioottien loppumisesta jaksoit kevyttä liikkumista (kävelyä) ja arkiaskareiden puuhastelua? Olen blogisi pitkäaikainen lukija ja hämmästelin sekä toki harmittelin sairasteluasi.. Kunnes oma sairauteni (pneumonia) alkoi tismalleen samoilla oireilla ja eteni lähes tulkoon samalla kaavalla. Coronarian kotisairaalan potilaana sain myös todella hyvää hoitoa. On tämä kova tauti, ei voi muuta sanoa. Yskä on valtava ja siihenhän ei valitettavasti hoitoa juuri ole. Panacodista saan hetkellistä apua.

    Mietin vain, kuinka huonossa kunnossa olisinkaan jos perus-/yleiskuntoni ei olisi ollut näin hyvä.. koska tämä tauti todella vie voimat. Ikäihmisille ja muutoin sairaille tauti voi olla hyvinkin kohtalokas.

    Kyllä tällainen sairastaminen saa elämän perusasiat arvoon arvaamattomaan! Ei voi kuin korostaa terveellisten elämäntapojen noudattamista sekä liikunnan harrastamista. Ne antavat hyvän pohjan elämälle. Nautintojakaan ei sovi unohtaa, kunhan vain niitä on sopivassa suhteessa.

    Hyvää tammikuun jatkoa Sinulle ja perheellesi! Työasiat varmasti sujuvat pian oikein mallikkaasti. Ihanaa, että hymyäkin jo löytyy!

    Tykkää

    • Voi kohtalontoveri, tsemppiä!

      Mulla loppui po-antibiootti paria päivää ennen joulua ja uuden vuoden päivänä kävin ensimmäistä kertaa sauvakävelylenkillä. Tällä viikolla kuitenkin huomasin vielä töissä, että hengästyn selvästi kun kävelen töissä 3. kerrokseen. Tuota ei ollut ennen tautia. Viime viikolle osui myös yksi aika pitkä työpäivä, jonka jälkeen tunsin oloni tosi uupuneeksi – oli pakko nukkua päiväunet ennen lasten iltatoimia.

      Oletko saanut sen puhalluspullon ja -letkun? Minulla puhaltelu helpotti yskää, Panacodia mulla ei ollut käytössä. Älä sitten säikähdä, jos tulee jotain jälkituntemuksia. Minulla ilmaantui uusi selkäkipu juuri kun olimme lähdössä joulun viettoon Rovaniemelle. Yläselkään ja hartiaan koski sisäänhengittäessä sille puolen, jossa tauti oli ollut. Huolestuneena menin päivystykseen, mutta labroissa crp oli jo alle 10 ja lääkäri sanoi, että keuhkokuumeeseen voi liittyä tuollaista selkäkipua myöhemmin. Sen jälkeen kipua ei ole enää ollut ja mielestäni vointini alkaa nyt olla melko normaali.

      Säikähdin itse todella silloin sairastuessani ja osastolle joutuessa, ja yllätyin siitä kuinka hurjan uupunut olo oli kun sairaalasta kotiuduin. Toivottavasti paranet pian, ota riittävästi lepoa.

      Tykkää

  8. Moi ja hauskaa tätä vuotta!
    Ja vaikka tämä jo monesti mainittiinkin, niin kerta kiellon päälle: näytät todella hyvinvoivalta ja onnelliselta :) Myös poncho sopii sulle hyvin, ja värikin on ihan nappi!
    Mainiota tammikuun jatkoa!
    T. KatjaV

    Tykkää

KOMMENTOI