Kuinka kävi oikomishoidossa?

OIKOMISHOITO AIKUISENA

Hymy sulle! Viime huhtikuussa minulle laitettiin kiinteät hammasraudat kääntämään ulkokulmistaan vinoja etuhampaita. Ja nyt on valmista! Yritin kuumeisesti etsiä vertailukuvaa teille kunnes tajusin, ettei minusta ole näin läheltä otettua leveän hymyn kuvaa täällä ollenkaan. Olen ehkä tietoisesti vältellyt täyttä hymyä valokuvissa jo pitkään, normaalielämässähän hymy on niin nopea ettei siihen samalla tapaa kiinnitä ehkä huomiota. Tässä vanhassa postauksessa on yksi lähikuva rautojen kanssa.

Olen hurjan tyytyväinen oikomishoidon hoitotulokseen. Maaliskuussa on vielä kontrollikäynti, jossa saatetaan jotenkin hioa (jos oikein ymmärsin) hampaita reunoistaan ihan samaan tasoon. Asentovirhe on kuitenkin molemmista etuhampaista kadonnut, ja aivan etummaisten hampaiden taakse asennettiin pysyvästi lanka, joka pitää asentoa tällaisena. Lisäksi käytän öisin hampaiden päälle sujautettavaa ohutta kiskoa, joka myös ylläpitää uutta asentoa.

OIKOMISHOITO LOPPUTULOS

Ja voi että, olenkin nyt virnistellyt. Jotenkin tuntuu, että kun hampaisiin on tyytyväinen, nenä-suupielijuonteet ja rypyt silmien ympärilläkin näyttävät häivyttyvän. Hampailla on kyllä iso vaikutus kasvojen ulkonäköön ja itsetuntoon.

Oikomisprosessin aikana tutustuin yhteen hurjan hyvään tuotteeseen, jonka aion pitää käytössä pysyvästi. Kyse on alakuvan vihreäkärkisestä hammasvälitikusta. Vihreä osa on kumia ja siinä on pienet harjakset, olen siirtynyt käyttämään tätä hammaslangan sijasta pari kertaa päivässä. Tosi kätevä, näitä saa ostaa apteekista. Toinen juttu; hampaiden harjaamisen suhteen käytän varmasti vielä enemmän aikaa kuin aiemmin (sähköhammasharja on ainoa oikea harja, jos joku miettii), mutta sen lisäksi minusta on tullut hammaskyylä. Huomaan vilkuilevani toisten hampaita selvästi aiempaa tarkemmin ja useammin. Kyylä mikä kyylä ;)

HAMMASLANKAIN

Oikomishoitoa voin suositella erittäin lämpimästi aikuisenakin jos vähänkin mietityttää hampaiden asento. Oikovaa, hampaisiin kiinnitettyä metallikaarta kiristettiin kuukauden välein ja sen jälkeen hampaat olivat usein muutaman päivän ajan kipeät. Kaaren kiinnikkeet tuntuivat vähän poskien sisäpintoihin, mutta siihen tottui tämän puolen vuoden aikana. Ylipäänsä rautoihin tottui jossain määrin, mutta täytyy sanoa, että onhan se ihan mahtava tunne kun ne poistettiin! Poiston jälkeen minulle tehtiin hoitolassa vielä Gloss-merkkinen hampaiden valkaisu – hyi olkoon, kun hampaita vihloi sen jälkeen! Vihlonta meni kuitenkin parissa päivässä ohi. Hoitoni tehtiin hammaslääkäriasema Aariassa Virpi Harisen toimesta, ja voin häntä erittäin lämpimästi suositella.

Hymyilyttävää sunnuntain jatkoa!

35 kommenttia artikkeliin ”Kuinka kävi oikomishoidossa?

  1. Hei hammaskyylä,
    oikein hyvältä näyttää! :)

    Nyt ei tarvitse enää huolehtia, roikkuuko raudoista parsakaalia :D Mulla oli raudat ala-asteella varmaan kolme vuotta eikä siinä ajassa edes tullut noin hyvää jälkeä!

    Sunnuntaiterkkuja <3

    Tykkää

  2. Olen aivan samanlainen oman oikomishoitoni jäljiltä. Eli ehdottomasti puhdistukseen sähköhammasharja ja hammasvälitikku (niitä saa tavallisista marketeissakin). Ja tarkkailen myös muiden hampaita 😀
    Oikomishoito aikuisiällä kannattaa, hoidot ovat varmastikin kehittyneet huimasti siitä kun olimme lapsia. Omat alahampaat oli tosi vinot ja 10 kk kuluttua sain raudat pois ja tuloksena suora rivi.

    Tykkää

  3. Hymy on kyllä kaunis:) Ei sinun hampaissa ole kyllä näin katsojan silmin ollut mitään vikaa ennenkään.. Sitä ei tosin voi ulkopuolinen tietenkään tietää, mitä hampaidenomistaja itse asiasta ajattelee. Ja jos ne tuntuu itseä häiritsevän, niin silloin asialle täytyy tehdä jotain! Onnea siis projektille ja sen päättymiselle:)

    Tykkää

  4. Upea lopputulos, kaunis hymy. Kaunis olet kyllä ollut ihan aina! Minäkään en ole nähnyt mitään ”vikaa” hampaissasi tai hymyssäsi. Hehkut oikein. Näytät nyt stressittömältäkin, se on hyvä juttu :) Pakko kommentoida, että itselleni vastaavan itsetuntoa sohaisevan fiiliksen tekee aiemmin lihaksittomat ja hoikat jalat ja takapuoli. Ja huomaan miten treenaaminen, sali, jumpat ja personal trainer ovat saaneet ihmeitä aikaan (tai itsehän sen aikaan saa, mutta…). Pidän nykyään mieluusti tiukkoja housuja ja olen jopa tyytyväinen. Toinen vastaava kohta on hammasrako edessä. SE on useimmalle ihan hot ja must juttu, minä olen aina vähän kärsinyt siitä, mutten koskaan uskaltanut hoitaa sitä kivun pelossa (!?), ja nyt mies ei ehdottomasti halua sille pienelle raolle tehtävän MITÄÄN…. Et olkoon sitten. Ja onhan se persoonallinen. Joka toinen päivä tuntuu siltä, hah.

    Tykkää

  5. Kaunis hymy sinulla :).

    Itse olen käynyt pitkän oikosmishoitoprosessin läpi lapsena, ja alahampaiden osalta olenkin jälkeen tyytyväinen. Niiden taakse asennettiin se pysyvä lanka, eikä lanka ole aiheuttanut minkäänlaista vaivaa viimeisen 15 vuoden aikana :). Ihmettelen vain miksei lankaa asennettu myös ylös, sillä tässä vuosien varrella vasemman puoleinen yläetuhampaani on palautunut jälleen hieman vinoon asentoon. Oikomishoidon loputtua tuokin hammas oli nimittäin täysin suorassa linjassa, kuvista katsoen sen huomaa hyvin. Nyt harmittaa, sillä itseäni tuo pieni vinous häiritsee. Jossain vaiheessa aionkin keskustella hammaslääkärin kanssa sen suoristamisesta. Mitenköhän helposti onnistuisi vain yhden hampaan suoristus..?

    Tykkää

  6. Upeat hampaat, onnittelut! Minä olen ollut jo kauan todella hammashoitovimmainen, eli käytössä on kolmenlaista tahnaa, sähköhammasharjaa, väliharjaa ja lankaa. Mutta kauniit hampaat eivät ole, kuulemma ”isän hampaat äidin suussa”. Eli pieni suu ja isot legot. Alarivi on ihan yksiristikaksi, en tiedä miten oikomista voisi edes tehdä, kun tilaa ei ole. Tiedätkö sinä tai joku lukijoistasi miten tällaisessa tilanteessa voitaisiin toimia?

    Tykkää

    • Jos on oikein ahdas rivistö, niin otetaan hammas tai hampaita pois tai hiotaan. Minulla toinen lääkäri olisi ottanut yhden hampaista pois,toinen taas sanoi, että hiominen riittää. Eli kannattaa käydä konsultaatiossa. Konsultaatio voiolla jopa ilmaista, useimmiten n. 50 e.
      Minä valitsin sen lääkärin, joka kertoi, että hiominen riittää. Hintaa alarivistön suorittamiselle tuli 1800 euroa kokonaisuudessaan. Tämän maksoin erissä. Isoin erä oli alussa 500 euroa, kun otettiin muotit ja röntgenkuvat. Jokaisen euron väärti on ollut ja yllättävän kivuton oli hoito.

      Tykkää

  7. Ihana hymy!

    Muistan varmasti ikuisesti, kun yläasteen 9. luokalla sain raudat pois. Minulla ne olivat suunnilleen saman ajan kuin sinullakin, mutta siinä vaiheessa elämää 9 kk tuntui ikuisuudelta. Illalla oli luokan disko ja minua vain hymyilytti koko illan :D

    Tykkää

  8. Vau, mikä hymy!

    Olet muutenkin erittäin säteilevän näköinen ja kampauksesi on todella pukeva :). Mä kiinnitin myös huomiota silmämeikkiisi, oletko tehnyt sen jotenkin eri tavalla?

    Tykkää

  9. Tääläkin yksi hammaskyylä :) Kauniit hampaat sinulla! Olen käynyt piiiitkän oikomishoidon läpi ja luulen, että tuo toisten hampaiden tarkkailu johtuu juuri omasta oikomishoidosta :) Nyt käyn samoja asioita läpi lapsosten oikoishoidoissa. Purentavika voi periytyä, ainakin meillä on näin käynyt :)

    Tykkää

  10. Hei! Upea hymy! Saako tiedustella, minkähintaisesta operaatiosta oli sinun kohdallasi kyse? Ei ole pakko kertoa, mutta kiinnostaisi tietää ennen kuin lähden konsultaatiota edes kyselemään. Suorasta hammasrivistä jo pitkään haaveillut…,,

    Tykkää

  11. Mä kanssa liputan noiden hammasvälitikkujen puolesta! Niitä saa muuten myös ihan S-marketista Rainbow -merkkisenä, saattaa olla edullisempia kuin apteekkiversiot eikä tarvi poiketa erikseen apteekin kautta.

    Tykkää

  12. Tosi hyvältä näyttää! Hienoa että oikominen sujui toiveiden mukaan. :) P.s. edellispostauksen poncho on aivan ihana!

    T. Minni

    Tykkää

  13. Voi miten onnistunut! Kyllä kannatti, ja tiesinhän sen itsekin, kun olen aikuisena saman läpikäynyt.
    Nyt ei muuta kuin legot kaakkoon koko ajan :)

    Tykkää

  14. Vau mikä hymy!
    Muistan sen valkaisun jälkeisen jäätävän vihlonnan hampaissa, valkaisutin hampaani palkinnoksi vuosia sitten usemman vuoden tupakoimattomuudesta :)

    Tykkää

  15. Näyttääpä hymysi kuvissa kauniilta, oikomishoito on kyllä ollut onnistunut. Minäkin olen haaveillut, että kävisin hammaslääkärillä oikomiskonsultaatiossa yhden vinon hampaani kanssa ja haluaisin aloittaa oikomishoidot. Hyvä vinkki tuo vihreäkärkinen hammasvälitikku, olenkin nähnyt niitä apteekissa. https://torinhammas.fi/

    Tykkää

KOMMENTOI